„Берое Стара Загора загубиха полуфинала срещу Питещ на турнир в Плевен“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Баскетболният отбор на Берое Стара Загора не успя да се класира за финала на приятелския турнир в Плевен, след като загуби от румънския Питещ с резултат 67:83 в първия полуфинал, проведен в зала „Балканстрой“.

Тази загуба е първата за „зелено-белите“ от началото на тяхната подготовка за новия сезон. В неделя Берое ще се бори за третото място в турнира срещу загубилия от втория полуфинал между Спартак и Атлетик Констанца, който ще се играе по-късно тази вечер.

Мачът започна с атрактивна и бърза игра, която се запази до края на първата четвърт, в която българите изведоха преднина от 6 точки. Втората част се характеризира с по-силна защита и по-ниска резултатност. Постепенно румънските състезатели подобриха своята игра в нападение и успяха да надделеят, фиксирайки резултат 40:30 в своя полза на полувремето.

Към началото на третата част бързото темпо отново доминираше. Въпреки активността от страна на двата отбора, символичните гости запазиха двуцифрената си преднина от 12 точки до края на третата четвърт.

Соловите изпълнения на Кръстомир Михов, Кристиян Желев и Дариъс Банкс вдъхнаха надежди на символичните домакини за завръщане в мача. В този момент обаче румънският тим вдигна оборотите и възстанови своята двуцифрена преднина, което му гарантира победата и място на финала.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com