Бившата учителка по история на немски език от Езиковата Инге Волф посети Ловеч и се среща с бивши колеги и ученици [ЛТ]

Ловеч

Дарина Петрова
Общността на Немска гимназия си имаше своя атмосфера и общуване на Празника на българската просвета и култура – 24 май, 2018 в Ловеч. На площад „Тодор Кирков“ беше дошла учителката ни по история на немски език Инге Волф с дъщеря си Евелин. За пореден път идват, каза Радослав Хитов, настоящ директор на Езикова гимназия и бивш неин ученик.
Сега са тук в рамките на екскурзия из Балканските страни с целево пристигане за 24 май в Ловеч. Разчитат на непланирани срещи с бивши колеги и ученици. И ние сме ги научили на нещо.
Литераторът Найден Ангелов я посрещна с прегръдка и поговорка на чист немски език: Старата любов ръжда не хваща! Alte Liebe rostet nicht, wenn sie rostet, putzt man sie!
Дъщеря й Евелин е учила в нашата гимназия и сега говори на добър български. В компанията бяха и бившите учители Цветанка и Дочко Дочеви, Милета Спасова, бившите ученици и сега преподаватели Галя Баева, Радослав Хитов, Цветана Дренска .
Много общи спомени и послания останали в годините бяха повторени с радост от преживяното и спонтанната среща.

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu