Близки и приятели на Цеци и Стела се събират пред съда в Плевен с призив за справедливост

Най-важното Плевен днес Районен съд Плевен

На 3 октомври от 9:15 часа пред Районния съд в град Плевен ще се проведе протест в подкрепа на семействата на Цеци и Стела – двама млади хора, които загубиха живота си в трагична катастрофа преди повече от година. Организаторите на протеста призовават за справедлив съдебен процес срещу шофьора, причинил смъртта им, който е управлявал автомобил под въздействие на алкохол и без шофьорска книжка.

Близките на Цеци изразиха възмущението си в социалните мрежи, подчертавайки проблемите с безнаказаността на пияни и неправоспособни шофьори. „До кога ще цари безнаказаност за убийците на пътя?! До кога ще търпим да се измъкват безнаказани убийците на пътя?!“ – се казва в обръщение в социалните мрежи.

Организаторите настояват за максимално наказание за виновника и за по-строги закони, които да се прилагат без изключение, за да се предотвратят подобни трагедии в бъдеще. Те призовават всички граждани, които искат справедливост за жертвите на катастрофи, да се присъединят към протеста и да подкрепят техните искания.

Протестът е насочен не само към търсене на справедливост за конкретния случай, но и към по-широк обществен дебат за по-строги мерки срещу нарушителите на пътя.