Богдан Петков: „Изминалият сезон в Спартак Плевен – най-трудният досега“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Богдан Петков, генерален мениджър на футболния клуб Спартак Плевен, изрази своето виждане, като заяви, че предходният сезон е бил изпълнен с изключителни трудности от момента на неговото назначение. Той апелира към местните бизнесмени и жителите на Плевен да осигурят подкрепа за клуба. В ретроспекция на последния сезон, Петков акцентира върху медицинските предизвикателства, пред които се е изправил отборът, и засегна темата за ремонта на спортната зала „Балканстрой“.

„Последният период бе най-особеното предизвикателство за мен откакто съм в Плевен. Сблъскахме се с редица затруднения, особено в здравословен аспект, които засегнаха и нашето представяне. Необходимо е да отдам дължимото на екипа, който прояви всеотдайност до последно, въпреки физическите проблеми. Колкото и усилия да положихме, винаги можеше нещата да се развият по-добре, но факт е, че играхме в една от най-пълните зали в страната, представяйки се като достойния и разпознаваем Спартак с едва две загуби у дома,“ посочи Петков.

„Винаги съм на мнение, че успехите в спорта са оценявани като значими, когато завоюваш първото място. Въпреки че нашият резултат не ни поставя на върха, това не намалява стойността на положените усилия от целия ни тим,“ добави той.

Петков също така подчерта липсата на подкрепа от града: „Плевен изживява недостиг на спортни успехи и популяризация на национално ниво. Клубът стои в основата на гордостта на града и трябва да спечели подкрепата на всички. Въпреки значителната помощ от Общината и академик Григор Горчев, финансовата подкрепа остава недостатъчна. Има необходимост от съществена промяна в отношението, за да продължи прогресът на клуба, иначе бъдещето ни остава несигурно.“

„Реконструкцията на зала ‘Балканстрой’ върви бавно, но е критично необходима, за да предотвратим нейното разпадане и евентуални инциденти. Представих съм своите планове пред общинските власти за необходимостта от реновация. Плевен дълги години беше оставен встрани от инвестиции и участие на държавата. Очаквам, че градът ще съумее да осъзнае значението на клуба, който носи неговото име,“ завърши Петков.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com