Боян Ангелов, председател на СБП: Светлин Русев не влизаше в никакви норми и канони [ПД]

Общество

Като огромна загуба за културния живот на България определи края на земния път на големия български художник Светлин Русев председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. Той беше в Плевен вчера по повод представянето на новата книга на Лалка Павлова „Духовни вселени“, което снощи се състоя в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.
„Светлин Русев беше не само художник. Беше не само голям приятел на българските писатели, но и той самият беше писател. Беше толкова нетрадиционен човек, че не влизаше в никакви норми и канони. Дори не се стресна и дръзна да върви срещу каноните на християнската православна църква, за да докаже, че пред изкуството не съществуват никакви граници и прегради. Дано в другия свят, в който е вече, той да е по-добре и там да няма хора, които злословят и като егоисти да се опитват да омаловажават значението на истинските хора на изкуството. Той подари прекрасна Художествена галерия на своя град Плевен, която винаги ме е карала да се възхищавам на творчеството на българските художници“, сподели още Ангелов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com