Брайънт Томас преминава в Интер Братислава за нови баскетболни измерения в Словакия

БАСКЕТБОЛ Спорт


Брайънт Томас се отправя към ново професионално приключение в Словакия. Той се присъединява към тима на Интер Братислава, както беше официално потвърдено от клуба по-рано днес. Американският баскетболист с позиция като тежко крило ще защитава цветовете на словашкия отбор през предстоящия шампионат.

Публикация, обявяваща новината, беше споделена в Instagram профила на Интер Братислава.

Томас, на 24 години, започна предишния си сезон с екипа на Жокер Сомбор, участвайки в само една среща от второто ниво на сръбския баскетбол. След това, американецът продължи кариерата си в с.баскетболния отбор Спартак Плевен, където бързо изпъкна като важен играч на тима. С помощта на своите солидни перформанси, той допринесе „синьо-белите“ да достигнат финала на българския куп, както и да заемат четвърто място в плейофите на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В родината си, Томас се отличи със статистика от 9.6 точки и 5.4 отбелязани скока в средно за 42 сезона на българските кортове, а в Европейската северна лига регистрира средно по 11.2 точки, 4.4 борби и 1.6 асистенции за 5 мача. Преди професионалния си път, Томас също набираше баскетболен опит в Университета на Северна Каролина в Шарлът и Карсън-Нюмън Университет.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com