„БУБА Баскетбол в Топ 4 след победа над Спартак Плевен U15“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на БУБА Баскетбол за юноши под 15 години си осигури присъствие в полуфиналите на състезанието в Плевен след категорична победа над местния Спартак с резултат 99:72. Мачът, който се проведе в спортна зала „Балканстрой“, бе решен още в ранните етапи благодарение на впечатляващата игра на тима, воден от треньор Ивайло Желев. Съперниците отбелязани от Антонио Станков, бяха оставени задълбоко в резултатите още преди настъпване на второто полувреме.

Церемонията по откриването на турнира предшестваше началото на срещата. Следващата битка за БУБА ще бъде срещу отбора на Миньор 2015, който победи Черно море Тича по-рано същия ден. Продължението на турнирната програма включва срещи за определяне на класирането от пето до осмо място и полуфиналите, които предстоят да се проведат на следващия ден, вторник.

Отборът от столицата БУБА бързо установи контрола, като още от първите минути съумя да развие солидна преднина, завършвайки първия период със 11 точки напред. След почивката те продължиха в същия дух и заминават за почивка с комфортна преднина от 53:32. Въпреки подобрената игра на плевенчани в третата част, играчите от столицата не позволиха изненада и запазиха решително предимство от 25 точки до края на третата четвърт.

Въпреки усилията, финалната четвърт не донесе обрат в играта и срещата между двата отбора приключи без изненади.

Звезда за тима се оказа Кристиян Занов, който блесна с 21 точки и 21 отбелязани борби. Христо Вичев и Мартин Папазов добавиха по 18 точки за успеха, а Кирил Димитров и Лазар Петров също внесоха своя принос към общия резултат съответно с 17 и 12 точки.

В отбора на Спартак Плевен, Момчил Добрев и Кристиян Цветанов отчетоха по 14 точки, а Борис Томов и Самуил Петков добавиха съответно 12 и 10 точки за отбора си.

За насочени към пълната статистика на мача и програмата с резултатите от турнирните финали за момчета под 15 години, се обръщайте към приложената документация.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com