Български дизайнери блестят на 75-ия Парад на модата.

Общество


Български дизайнери представиха своите колекции в 75-ия Парад на модата в Плевен. Модният спектакъл е вдъхновен от неговия създател, режисьор и хореограф Георги Ангелов, който от 35 години събира на една сцена млади и утвърдени имена в българската мода.

На сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ бяха показани колекциите на Николета Палакарчева от модна къща „Везе“ и майстор везбар Даниела Вълкова, Юнвер Кьосе от София, Халил Дуралиев, Славена Иванова от Варна, Емил Спасов от Благоевград, модна къща „Елинор“ с дизайнер Елеонора Харизанова и Биляна Веселинова от Плевен.

Ангелов по уникален за него начин съчетава в модното си шоу дрехите с пластика, музика, светлина и звук. Специално присъствие в тазгодишното издание на Парада на модата бе участието на актрисата Аня Пенчева, която бе лице на две от показаните модни колекции.

На сцената своя талант демонстрираха младата поп певица Стефани Славчева и възпитаници от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ под ръководството на преподавателя Маня Николова.

В кулминацията на събитието беше връчена наградата за млад дизайнер на Парад на модата Плевен 2024. Победителят се избира от участващите в шоуто дизайнери и този път отличието беше присъдено на Юнвер Кьосе, която получи наградата от миналогодишния победител Халил Дуралиев.

„Правя Парад на модата, защото искам светът да бъде по-красив, нашият град да бъде по-красив и искам Плевен да се гордее с този форум,“ сподели Георги Ангелов.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева.