Бърз влак уби работник, рани друг на жп линия в Плевенско.

Общество


Бързият влак, който блъсна работника и рани друг на железопътната линия в Плевенско, се е движил със скорост от 110 км/час, съобщава за БТА инженер Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

По-рано от МВР съобщиха за БТА, че настъпила сериозна железопътна катастрофа в района на язовир „Горни Дъбник“, при която двама души били ударени от влака, като единият от тях загубил живота си. От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) уточниха, че пострадалите са техни служители, които по това време извършвали дейности на железопътната конструкция.

Инж. Бойчо Скробански разказа, че около 22:00 часа снощи подбивна машина, задължена с поддръжката на железния път, се отправила от гара Телиш към участъка между Телиш и Горни Дъбник. „Тя спря на предварително определеното за работа място. От машината излязли техническият ръководител и главният инженер на жп секцията във Враца. В този миг по съседния релсов път №2 минал бърз влак със скорост приблизително 110 км/час и ударил техническия ръководител, убивайки го на място“, допълни Скробански.

Той обясни, че машинистът на локомотива бързо е започнал спиране, като бил необходим спирачен път от приблизително 700-800 метра. „Вторият служител е бил леко завъртян от въздушния поток, получил е натъртвания и охлузвания. Той е жив и в съзнание. На него е оказана спешна медицинарска помощ в болницата в Плевен“, добави още инженерът.

Информацията в статията е предоставена от Ирина Евгениева от БТА.