Вандали изпочупиха стъкла и керемиди на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ [ПД]

Общество

Вандали са изпочупили стъкла и керемиди на Художествена галерия – дарение „Колекция Светлин Русев“, информира уредникът Мария Мескин. Набезите са извършени в почивния ден неделя, 10 юни, в северната част на сградата. Информация за набезите е подадена на телефон 112, както и до охранителната фирма, която реагира веднага.
Пораженията най-вероятно са нанесени от група тийнейджъри в 6-7 клас, които са постоянно присъствие в района и не за първи път имат противообществени прояви, твърдят очевидци. Едно от любимите им занимания било да палят кибритени клечки и да ги мушкат под вратата на сгредата. „Набезите са извършени в светлата част на деня. Къде са били будните граждани на Плевен?“, пита се Мария Мескин.

Служителите на галерията са запушили веднага образувалите се дупки с подръчни материали, за да не последстват други неприятности. Преди набезите от Общината започват ремонт на същата северна част на сградата за отстраняване на пораженията, предизвикани от ураганната буря в Плевен на 15 май. Нарушителите са използвали монтираното скеле, за да стигнат до покрива и да повредят керемидите.

Същата група младежи, позволила си да вандалства, е отговорна и за счупените струйници на Водната каскада в центъра на града, заради което атракцията не работи и е в ремонт, заявиха очевидци за Plevendnes.com.

Снимки: ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com