Вандали разрушиха детска Великденска украса в Плевенския парк

Последни новини


Град Плевен беше разтърсен от вандалски акт, при който детска великденска украса беше умъртвено злостно унищожена в Градската градина на града. Зелените площи около Арт центъра, където бяха изложени декоративните великденски яйца, изрисувани от децата в ателиета на открито, създадени с много желание и организирани от Община Плевен по случай Великден, са лишени от наивната им художествена стойност.

Очевидно разбити и изпочупени, яйцата вече не могат да радват минувачите и особено малчуганите, които са вложили своя труд и въображение в тях. Лидия Петкова, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен, разкри че има видеозаписи от камерите в района, които са предадени на полицията. Същите записи са помогнали за разпознаването на извършителите. „Започнало е още в 19:30 ч. на 2 май“, поясни тя, „и продължило до 21:00 ч., като през цялото това време никой не е подал сигнал по телефона за спешни случаи 112.“ Петкова беше категорична и в своята осъдителна позиция, отбелязвайки, че деянията на вандалите ще имат последици и за тях самите, и подчертавайки, че отговорност за такова бездушие имаме всички – родители, учители и граждани.

Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, изрази своето възмущение от случилото се: „Жалко е, че сред нас живеят хора, които по този начин демонстративно показват, че за тях няма нищо ценно“. Той напомни за друг случай на разрушена великденска украса, която беше подарък от децата на детска градина „Щурче“ и призова обществото да осъзнае сериозността на този вандалски акт, който отнема от радостта на празника и на детското творчество.