Високи температури, слънчево в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето за Западна и Централна Северна България за периода от 06.02.2024 г. до 08.02.2024 г. предвижда слънчево и топло време. На 6-ти февруари се очаква слаб до умерен вятър от запад-югозапад, с възможни максимални температури достигащи между 18 и 22 градуса. Атмосферното налягане остава стабилно. В района на Стара планина също ще е слънчево, но ветровете там ще са по-силни, особено по високите части.

На 7-ми февруари се очаква разкъсана висока облачност, която няма да пречи на слънцето, и слаб до умерен югозападен вятър. Температурите в ранните часове ще варират между 6 и 8 градуса, докато дневните максимуми ще бъдат между 16 и 18 градуса. Налягането ще се понижи леко. По високите части на Стара планина облачността също ще бъде разкъсана, с температури около 10 градуса на 1200 метра и около 3 градуса на 2000 метра.

На 8-ми февруари се запазва преобладаващото слънчево време, със слаб вятър от западната четвърт и без значителни промени в температурите. Очакванията са, че атмосферното налягане отново слабо ще се понижи. На Стара планина времето остава слънчево с временно увеличение на облачността и стабилни температури спрямо предишния ден.

Представената информация за времето е подготвена от дежурния синоптик Валентина Радойска.