Висок Брой Неправилно Паркирани Коли в Плевен: 1 394 Фиша за Три Месеца

Последни новини


Новините за Плевен отбелязват: служители на отдел „Инспекторат“ при Община Плевен са съставили общо 1 394 фиша за неправилно паркиране през първите три месеца на 2024 година. Инфракциите са в нарушение на чл. 25, т. 1, 2 и 3 на Наредба № 3 на Общински съвет – Плевен и се отнасят до спирането и паркирането върху тротоарите, зелени площи и зони със забрана за престой. „Проведените проверки за м. януари установиха 345 нарушения, за февруари – 594 и за март – 455, с обща сума на глобите около 40 хил. лв.“, споделя Венцислав Катинов, началник на отдел „Инспекторат“.

Освен това, през същия период са установени и 72 автомобила, които са навлезли в разряд „излезли от употреба“, съгласно Раздел IV от Наредба № 2 за опазване на околната среда. Уточнено е, че извън употреба са тези превозни средства, за които не е извършен технически преглед за повече от 3 месеца. „Премахнати бяха принудително 5 автомобила, а останалите са преместени от собствениците им“, информира официалният представител на отдела.

За подобряване на обстановката с обществения ред, инспектори на Общината сътрудничат на МВР и са разположени в централната градска част, като следят за движението на тротинетки в забранените зони. „От началото на учебната година ще посетим училищата, за да обясним на учениците спазването на общинските наредби“, планира Катинов.

Допълнително, със заповед на кмета на Община Плевен е създаден нов дежурен екип за зоокъта в парк „Кайлъка“ през почивните дни, със задача да осигури високите стандарти на ветеринарни грижи, хранене на животните, сигурността на посетителите и предотвратяване на инциденти.