Внимание „Ало измамници“ в Ловеч [ЛН]

Ловеч

Нов удар на измамниците: 61-годишна им даде над 12 000 лева, 1000 евро и злато

Пътувала с такси до Ловеч, за да остави една част от парите до изсъхнало дърво

Измамиха по телефона 61-годишна жена от Плевен за 12300 лева, 1150 евро и девет златни накити, съобщиха от ОД на МВР.

Първото телефонно обаждане жената получила вчера около 10.20 ч. от мъж, който се представил за сержант от полицията. Той я въвел в заблуждение по познатата схема, че „полицията търси съдействие от гражданите, за да залови група телефонни измамници“. Потърпевшата пуснала през терасата на жилището си 4300 лв, 1150 евро и златни накити – два мъжки пръстена, две брачни халки, три дамски пръстена и две кулиета.

По-късно жената получила ново обаждане от същия мъж, който заявил, че са заловили измамниците, а парите и златото ще й бъдат върнати. Попитал я дали има други пари по сметка и, ако има, да ги изтегли. Потърпевшата изтеглила от две банкови сметки 6000 лв. и 2000 лв. След това изпълнила указанието на телефонния измамник като хванала такси и отишла до Окръжната болница в Ловеч, където оставила парите до изсъхнало дърво в парк. В обясненията си пред полицията не си спомняла името на парка.

Случаят е поет от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

*  Източник: Дир.бг

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg