Времето в Плевен: Променлива облачност и мъгла, слаб вятър.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за Плевен от 16.10.2024 г. до 18.10.2024 г.

На 16 октомври в Плевен облачността ще бъде променлива, с чести увеличения. Следобед ще има периоди на слънчево време. През сутринта се очаква намалена видимост, на места до мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще се движат между 16° и 18°. Атмосферното налягане ще се повишава. Относно района на Стара планина – тук ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще има умерен, временно силен вятър от север. Температурите на 1200 м ще бъдат около 12°, а на 2000 м около 7°.

Времето на 17 и 18 октомври в Плевен ще бъде с променлива облачност и повече облаци в часовете преди обяд. В сутрешните часове ще има намалена видимост и местни мъгли. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток, а в района на Великотърновска област временно от север. Минималните температури ще варират между 3° и 6°, а максималните между 14° и 17°. Атмосферното налягане ще се повиши леко.

На 18 октомври времето ще бъде предимно слънчево в Плевен, с лек до умерен вятър от изток-североизток. Температурите сутрин ще са между 1° и 4°, а през деня ще достигат 13° до 15°. Атмосферното налягане ще започне да се понижава. В Стара планина сутрините ще започват с мъгла, която ще се разсее в течение на деня. Вятърът там ще бъде слаб до умерен от север-североизток, с максимални температури на 1200 м около 9°, а на 2000 м около 3°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар