„Времето: Облачно, валежи, после слънце на запад и център.“

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Времето в Западна и Централна Северна България за периода от 14 до 16 февруари 2024 е предвидено да бъде променливо.

На 14 февруари в региона се очаква предимно облачно време. Ще има валежи от дъжд в централната част на Дунавската равнина, които след обяд ще спрат, като последни в централния предбалкан. В западната част на равнината е възможно облачността да се разкъса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, с температури между 7 и 9 градуса, а там където се изясни – до 12 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши забележимо. Над Стара планина се очакват снеговалежи в централните части и силен северозападен вятър.

На 15 февруари в западната част на Дунавската равнина ще преобладава слънчево време, докато в централните части облачността ще се разкъсва следобед. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад и слаб от север в предбалкана. Температурите ще варират между 8 и 12 градуса, а атмосферното налягане ще продължи да се повишава.

На 16 февруари повсеместно се очаква слънчево време, с изключение на областите Великотърново и Габрово, където ще има повече облаци. Вятърът ще остане слаб от североизток-север. В западните и централни части на Стара планина също се очаква слънчево време с умерен северен вятър.

Температурите и атмосферното налягане през трите дни ще са стабилни, като налягането леко се повиши.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска