„Време за вино“ стартира със изложби и фолклорни изпълнения в Плевен

Общество


В Плевен днес се открива Фестивалът на виното и фермерските деликатеси под наслов „Време за вино“ (Time for Wine). Това съобщи началникът на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен Анелия Дечева. Още от обяд в парка на Регионалния исторически музей посетители ще могат да разгледат шатрите на изложителите. Своята продукция ще покажат 13 изби и 7 фирми – производители на различни кулинарни деликатеси.

Част от програмата на фестивала е и научна конференция на тема „Лозата, виното, хората и времето“, която ще се състои също днес в Регионалния исторически музей. Официалното откриване на винения форум ще е с концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ от 18.00 часа.

Съботният 31 август ще предложи на посетителите на фестивала фолклорни изпълнения на танцова формация „Веселяци“, дегустации и концерт „Нощ на танго и цигански романси“. Фестивалът ще бъде закрит на 1 септември с томбола с награди за посетителите и връчване на грамоти на участниците.

Припомняме, че вчера като част от съпътстващите фестивала събития, в Института по лозарство и винарство в Плевен се състоя открит ден, посветен на червения винен сорт грозде „Рубин“.

Информацията в статията е предоставена от Кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.