„Второ измиване на улици в Плевен насрочено за 01 юли“

Последни новини


Плевен продължава с поддържането на чистотата на уличната мрежа в града. В рамките на втория за тази година цикъл на измиване, на 01 юли (понеделник) са предвидени да бъдат почистени редица улици в града. Според графика, обявен от фирмата изпълнител ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ, дейностите ще засегнат следните локации:

– ул. „Нестор Марков“;
– ул. „Вихър“;
– ул. „Перуника“;
– ул. „Маргит“;
– ул. „Марибор“;
– ул. „Илинден“;
– ул. „Майор Горталов“;
– ул. „Драва“;
– ул. „Добрич“;
– изхода за град Ловеч.

Организацията, която отговаря за преминаване на тези планове в реалност, ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ, е заслужила доверието на община Плевен с подписания договор за обществена поръчка. Съгласно споразумението, дейности като метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези и почистване на отводнителни оттоци са в техните отговорности.

Апелът на община Плевен към жителите е да освободят улиците от паркираните си автомобили, което е необходимо условие за осигуряване на ефективна работа при почистването. Гарантирането на свободното движение по време на измиването ще допринесе значително към подобренето на обществената чистота. Общината залага на съвестта и съдействието на плевенчани за поддържане на градската среда и улесняване на процесите по чистене.