Въвеждат воден режим в още осем населени места в Плевен

Плевен днес


Още осем населени места в Плевенска област от днес са с въведен режим на водоползване, съобщиха от ВиК – Плевен.

Рестрикциите за водоподаване ще засегнат градовете Долна Митрополия и Тръстеник, както и селата Биволаре, Победа, Буковлък, Николаево, Опанец и Ясен. Водоснабдяването ще бъде прекъсвано от 23:00 часа до 05:00 часа на следващия ден.

Освен тях, още шест населени места в Плевенска област са с режими на водоползване – Бръшляница, Пелишат, Стежерово, Горна Митрополия, Беглеж и Изгрев.

Налагането на този режим на водоползване е заради намаляването на количествата вода, постъпващи от водоизточниците, в резултат на дълготрайното засушаване и увеличената консумация през летните месеци, информират от ВиК – Плевен. Според тях, това е крайна мярка, която е необходима поради липсата на други технически възможности в съществуващата инфраструктура.

Целта на тази мярка е през часовете, в които водоподаването е спряно, да се натрупат достатъчни водни количества, които да осигурят непрекъснато водоснабдяване за всички потребители. Водоснабдителното дружество уточнява, че при промяна на обстоятелствата графиците за водозанапиняването могат да бъдат коригирани или отменени.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.