„В Асеновци сътвориха мартеници с усмивки и сърдечни обещания.“

Плевен днес


В читалище „Съзнание – 1894“ в село Асеновци беше организирана необичайна работилница за изработване на мартеници, в която участваха и потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства (ЦНСТПЛПР) Левски. Събитието беше пропито с любов и усилия, а участниците сътвориха разнообразни първомартенски сувенири в атмосфера на забавление и усмивки.

По време на инициативата, участниците получиха възможност да научат повече за историята на мартеницата, значението на червения и белия цвят, както и за традициите около Баба Марта. В допълнение, представители на ЦНСТПЛПР Левски и НЧ „Съзнание – 1894“ в село Асеновци подписаха договор за сътрудничество и изразиха обещание за бъдещи съвместни инициативи.

Информацията бе съобщена от ръководителя на ЦНСТПЛПР, Петя Петрова. Сред другите новини от категорията е отбелязано, че се откриват нови работилници за мартеници в село Асеновци и че се организират подобни инициативи с кауза, както и беше почетена паметта на местните ятаци с фотографии.

Източник на информацията: PlevenZaPleven