В неделя започва програмата за празника на град Левски  [ИП]

Общество

Със състезание по плуване на 15 юли ще започне програмата за отбелязване празника на град Левски. На 18 юли Левски ще отпразнува 73 години от обябяването му за град  и 181 години от рождението на Васил Левски.
Празничната програма включва още Дискусия: „Моят град – минало, настояще, бъдеще“ с участници представители на местния бизнес, младежи, служители в община Левски и други административни служби. Тя ще се проведе на 16 юли, от 15 часа. Същия ден, от 17,00ч.  ще бъде открита фотоизложбата „Град Левски и неговите хора” с участието на фотографите  Лили Василева, Явор Паунов, Ани Милчева.
На 17 юли, от  10,00 ч. ще започне Детски празник – пленер „Децата рисуват мечти“, а от 13,30 ч. в  Заседателна зала на Общински съвет – Левски е срещата разговор на тема „Животът и делото на Васил Левски – познати и непознати“.
Кулминацията на тържествата ще е на 18 юли. В 10 часа на  откритата  сцена пред Общината  концерт ще изнесат деца от  ДГ „Слънце“ и ДГ „Локомотив“. В 10,30 ч. е началото на церемонията  по издигане знамената на Република България, на Европейския съюз и на град Левски. В 11 часа ще започне шествие от площада на града  към паметника на Левски за гражданско поклонение в знак на почит и признателност към живота и делото на Апостола на Свободата.
Вечерта от 18,30 ч. на площада ще бъде открито изложение с дегустация на продукти от местни производители.
От 20,00 ч. е празничният концерт с участието на Миро, Спортен клуб по акробатика ЦСКА „София“ – Ивон Христова и Моника Костадинова, Мажоретен състав гр.Левски и др. Тържествата ще завършат с празнична заря.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com