В община Гулянци удължиха до края на 2019 година срока на проект „Топъл обяд” [ИП]

Общество

От месец юни 2016 г. Община Гулянци  изпълнява проект „Топъл обяд” за осигуряване на топла храна на най-нуждаещите се лица, който е финансиран с европейски средства.  В изпълнение на проекта 150 лица в неравностойно положение от всички населени места на общината получават обяд всеки работен ден. Ползвателите на услугата се сменят периодично, за да се осигури оптимално подпомагане на хората в крайна нужда.
В резултат на искане от Община Гулянци за анекс към договора, срокът на проекта е удължен  за пореден път и хората ще продължат да получават топъл обяд до 2019 година. Порциона включва супа, основно ястие и хляб, а при реализиране на икономии и десерт. Храната се приготвя в кухнята на Социалния патронаж и се транспортира до населените места, където са създадени удобни пунктове за раздаването й.
Грижата за хората в неравностойно положение винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. Затова през последните години администрацията работи активно по различни проекти със социална насоченост.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com