В Плевен започва осмият Есенен джаз фест с разнообразна програма

Общество


Днес в Плевен стартира осмото издание на Есенния джаз фестивал, съобщават от отдел „Култура и туризъм“ към Общината. Фестивалът, който вече се е превърнал в традиция за града, ще бъде открит с концерта „Everybody needs a little more jazz“ на Симфониета „София“, джаз формация „София“, Венци Благоев и Ана Топалова.

Тази година събитието предлага разнообразие от творчески ателиета и базар, включващи рисуване с пирограф и изработка на украшения от естествени материали. Участието в работилниците не изисква предварително записване, а организаторите са осигурили и кътчета за храни и напитки.

Още в първия ден на фестивала ще бъде открита фотографската изложба „Там, където губя себе си“ на Яница Генова. Фотографиите в изложбата са заснети на няколко острова и круизен кораб.

Концертната програма на Есенния джаз фестивал ще продължи в петък и събота вечерта на откритата сцена в парка на Регионалния исторически музей. Входът за всички концерти и съпътстващи събития е свободен.

Запомнете, че в края на месеца в същия парк ще се проведе второто издание на ножаро-ковашкия пленер „Огън и искри“. От 27 до 29 септември посетителите ще имат възможност да наблюдават на живо работата на най-добрите ножари и ковачи в България.

Източник: БТА

/ХК/