В Плевен се стартира разпределението на 20 хиляди дарени розови храсти.

Общини Общински съвет Плевен


В Плевен се провежда раздаването на 20 000 розови храста, които са подарък от Николай Пелишатски, изпълнителният директор на „Брит Розако” АД. Акцията се организира с подкрепата на местната община, кмета д-р Валентин Христов, доц. д-р Иван Малкодански – председателя на Общинския съвет, и общинския съветник Ивайло Минков. Целта на инициативата е да се създадат цветни градини и розариуми в различни райони на града, като розите бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства.

Раздачата на растенията започна в понеделник и продължи във вторник от 17:00 часа пред сградата на общината. Розите са предвидени да се засадят в училища, детски градини, различни институции, обществени места и кметствата в рамките на общината.

Жители, които са засадили розите и са оформили цветни пространства, могат да изпращат своите снимки на електронен адрес [email protected]. Резултатите от кампанията и създадените с общи усилия розариуми ще бъдат показани на официалния уебсайт и на фейсбук страницата на Община Плевен.