В четири селища водата с отклонения от нормата, в Червен бряг продължава да е мътна [ИП]

Здравеопазване

През изминалата седмица от РЗИ – Плевен са изследвали качеството на питейната вода в 10 селища в област Плевен. В четири от тях взетите проби са показали отклонение от изискванията на Наредба 9 за качеството на питейната вода. В две от пробите, взети от село Градина са установени нитрати над нормата.  В Търнене и Къртожабене  са установени коли форми и ешерихия коли, а в Бъркач – коли форми, съобщават от Здравната инспекция.
За констатираните нарушения във водоподаването са съставени четири акта.
При извършения учестен мониторинг на питейната вода в Червен бряг за периода от 30.07.-03.08.2018г. е констатирано завишаване стойностите на показател „мътност“ , които са над обичайните приемливи за потребителя. От РЗИ – Плевен препоръчват подаваната вода от водопроводната мрежа на гр. Червен бряг към настоящия момент да не се ползва за пиене и готвене, а само за хигиенни и битови нужди. За питейни нужди да се използва бутилирана трапезна вода или ниско минерализирана минерална вода.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com