Габровски риболовци зрящи лидери националния турнир Плевен победа шаран.

Последни новини


Габровският спортен клуб „Бялата лястовица“ триумфира с първото място в Националния турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания, организиран на бреговете на язовир „Оазис“ в близост до плевенското село Ясен. Събитието събра 18 участници от 6 клуба от цялата страна на 5 юни 2024 г.

Тимът от Габрово се отличи с впечатляващ улов от 12 кг, заемайки първото място в отборното класиране, и успя да извади и най-голямата риба в турнира – шаран с тегло 4,8 кг. СКХЗУ – Плевен, като отлични домакини и организатори на състезанието, се наредиха на втора позиция с риба тежаща общо 3,7 кг. Спортен клуб за инвалиди „Витоша“ от столицата пък завоюва третото място с улов от 2,4 кг.

Вълнението бе споделено и от организаторите, сред които се открои СКХЗУ – Плевен и неговият председател инж. Павлин Ангелов. Подкрепата на местната общност бе осигурена от началника на отдел „Спорт“ към Община Плевен Ваня Първанова, която имаше честта да връчи наградите на победителите.

Турнирът, който е част от Спортния календар на Плевен за годината, завърши с уважение към природата, като всички уловени риби бяха освободени обратно във водите на язовира, продължавайки традицията за устойчив подход към спортния риболов.