„Галерия Чества Юбилей, Концерти и Изкуство в Плевенската Културна Седмица“

Последни новини


ГАЛЕРИЯТА „КОЛЕКЦИЯ СВЕТЛИН РУСЕВ“ ОТБЕЛЯЗА 40 ГОДИНИ ТВОРЧЕСТВО В ПЛЕВЕН

На 15 юли, Галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ отпразнува своята 40-годишнина с начало от 17.00 ч. Събитието събра редица официални гости в залите на престижната галерия, което подчертава дългогодишния принос към културата на града.

ЗАВЛАДЯВАЩ КОНЦЕРТ „ЕЛАТЕ НИ НА ГОСТИ“ С УЧАСТИЕТО НА ДУЕТ „РИТОН“

На 17 юли, след кратко отлагане заради непредсказуемото време, обичаният дует „Ритон“ ще настъпи на сцената в Летен театър в парк „Кайлъка“. Започвайки в 21:00 ч., Летният театър ще се разтърси от вокалите на дуета и „Ангелите на Ритон”, като зрителите с вече закупени билети може да се насладят на концерта без необходимост от допълнителна заверка.

ОБЩИНСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР ЗАКРИВА СВОИТЕ ЛЕТНИ КОНЦЕРТИ

На същата дата, 17 юли, Общинският духов оркестър ще зарадва меломаните с последния си летен концерт. Началото на музикалния спектакъл ще бъде поставено в 20:00 ч. пред Центъра за работа с деца.

„НАШЕНЕЦ“ НА МАРИУС КУРКИНСКИ ЩЕ ВЗРИВИ СЦЕНАТА НА ЛЕТЕН ТЕАТЪР

Вечерта на 16 юли е запазена за театралните ценители. Моноспектакълът „Нашенец“, в който Мариус Куркински оживява произведенията на Чудомир, обещава да достави незабравими театрални емоции.

ИНТЕРАКТИВНИ ДЕТСКИ АНГЛИЙСКИ УРОЦИ В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХР. СМИРНЕНСКи“

На 16 юли, в рамките на детския летен университет, РБ „Хр. Смирненски“ предлага „Summer Library Adventure“ с преподавателя Ейми Посълуейт. Заниманието ще се провежда в игротеката на библиотеката от 10.30 до 12.00 ч.

ИЗКУСТВОТО В ПАМЕТ НА АНГЕЛ СПАСОВ, 140 ГОДИНИ СЛЕД РОЖДЕНИЕТО МУ

Художествена галерия „Илия Бешков“ презентира ретроспективна изложба по повод 140-тата годишнина от рождението на скулптора и живописеца Ангел Спасов, продължаваща до края на август.

СТЕФАН МИТЕВ ПРЕДСТАВЯ ТВОРЧЕСТВОТО СИ НА 16 ЮЛИ В ТВОРИТЕЛНИЦА О’ПИСМЕНЕХЪ

Oбединяващ разностранния талант на Стефан Митев, събитието на 16 юли от 11:00 ч. в Арт Център III ще позволи на плевенчани да се докоснат до неговите нови книги, поезия, преводи и изобразително изкуство.

МАЛКА ЛЯТНА БАЛЕТНА АКАДЕМИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИНСПИРИРА В НЧ „СЪГЛАСИЕ 1869“

Със занимания два пъти седмично, инициативата дава възможност на деца над 4 години да открият чара на балетния танц. Следващите дати за заниманията са 16, 18, 23 и 25 юли, като за участие се изисква записване на телефоните, посочени по-горе.