Геймърска общност дари 12 000 лв. на социални домове и спортни клубове в Плевен

Последни новини


Шест дома за настаняване на деца от семеен тип в Плевен, както и два от местните спортни клубове, бяха подкрепени с дарение на стойност 12 000 лева. Благотворителността е дело на Константин Кънев, основателя на YouTube канала NoThx, и негови приятели. Те вече седма поредна година организират кампанията ГеймингЗаДобро, насочена към събирането на средства за деца, настанени в социални учреждения, като тазгодишното издание е в Плевен.

Кънев заяви, че игрите, играни в разумни граници, могат да помогнат за реализирането на добрини и призова останалите в игровата общност да участват в подобни инициативи. Той и неговите сподвижници посетиха спортните клубове „Спартак Плевен“ и „Акробатика Плевен“ и дариха спортни уреди, след което се срещнаха с децата от един от социалните центрове в града, където са закупили различни предмети, включително техника и книги.

Приемът в Плевен беше топъл, като Кънев и приятелите му бяха посрещнати от местните власти, включително кмета и заместник-кмета. Те се срещнаха и с отговорните за социалните дейности и спорта в общината.

Кънев, с образование икономист, е един от водещите български YouTube творци с над 200 000 абонати и над 54 милиона гледания. Той примеря как интернет платформата може да бъде използвана не само за развлечение, но и за подкрепа на социални каузи. Ежегодният стрийм за набиране на средства за центровете за деца е част от тази устойчива благотворителна инициатива, която показва в действие принципите на социалната отговорност и ангажираност на онлайн общността.