Георги Константинов изрази благодарност към родния си град Плевен

Последни новини


В препълнената зала „Катя Попова“ в Плевен се състоя юбилейна вечер в чест на 80-годишнината на изтъкнатия български писател и поет Георги Константинов. Той изрази своята благодарност към родния си град и местната общност за тяхната подкрепа и приемане на всичките му над 60 книги. Събитието бе организирано от Дружеството на писателите в Плевен и Общината.

Сред важните гости на празника бяха кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и заместник-кметът Елина Димитрова, които представиха на Георги Константинов икона на Св. Георги Победоносец. Тържеството бе посветено на литературата и стихотворчеството на Константинов, като Лалка Павлова, член на Управителния съвет на писателското дружество, говори за неговата юбилейна стихосбирка „Живея високосно“.

Самият писател сподели, че във всяка своя книга той влага част от своята любов към Плевен. На тържеството присъстваха и други значими личности, както и любители на неговото творчество. Музикална част от празника бе изпълнението на песни по стихове на Константинов от различни артисти.

Георги Константинов е роден в Плевен и е завършил българска филология в Софийския университет. Той е бил заместник-редактор и главен редактор на различни издания, народен представител и заместник-министър на културата, както и главен секретар на Съюза на българските писатели. Автор е на 30 стихосбирки и книги за деца, носител на множество литературни награди и почетен член на плевенското Дружество на писателите.