Горещо и слънчево време очаква Плевен с променлива облачност и дъжд.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


### Прогноза за времето за Плевен (15.08.2024 г. – 17.08.2024 г.)

Атмосферното налягане, измерено в синоптичната станция Плевен в 09:00 часа, е 996.1 hPa, а температурата на въздуха е 25.8°С.

#### ПРОГНОЗА ЗА 15.08.2024 г.

Днес в Плевен ще преобладава слънчево време. В късния следобед и вечерта в предбалкана на крайните западни части на региона ще се заоблачи. В повечето райони ще духа слаб вятър от северозапад-север. В крайдунавските райони вятърът ще бъде от североизток, а в района на Великотърновска област – до умерен югоизток. Максималните температури ще бъдат между 36° и 38°. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина до обед времето ще бъде предимно слънчево. След обед, главно в западния дял, ще се развива мощна купесто- и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, а в по-ниските части след обед от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, а на 2000 м – около 23°.

#### ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО на 16.08.2024 г. и 17.08.2024 г.

В петък до обед в Плевен ще бъде предимно слънчево. Следобед, главно в западната половина на Дунавската равнина и в предбалкана, ще се заоблачи и там се очакват валежи от краткотраен дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър с променяща се посока. Минималните температури ще бъдат между 22° и 25°, а максималните – между 34° и 36°. Атмосферното налягане ще бъде почти без промяна.

Над западните части на Стара планина до обед времето ще бъде предимно слънчево, а над централните ще има разкъсана облачност. След обед навсякъде ще се заоблачи, с развитие на купесто-дъждовна облачност, от която на повече места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 30°, а на 2000 м – около 20°.

В събота до обед в Плевен ще бъде предимно слънчево. Следобед, отново в западната половина на Дунавската равнина и в предбалкана, се очакват валежи от краткотраен дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток с временно усилване по конвективна облачност. Минималните температури ще останат между 22° и 25°, а максималните – между 36° и 38°. Атмосферното налягане ще бъде почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще бъде променлива. В следобедните часове валежи ще има на изолирани места. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м отново ще бъде около 30°, а на 2000 м – около 23°.

#### Дежурен синоптик: Валентина Радойска