График на миенето на улици в Плевен насрочен за 16 юли

Последни новини


Съобщава се, че на 16 юли (вторник), миенето на улици в град Плевен ще продължи според графика, публикуван от местните управляващи компании. За поддържането на чистотата и хигиената в града, две фирми ще организират процеса на машинно миене.

Фирма „Чистота“ ООД, гр. Плевен, известна за своите високи стандарти за урбанистична чистота, е обявила, че нейният график за 16 юли включва миене на следните улици в Плевен: ул. „Дойран“, ул. „Г.М. Димитров“, ул. „Самуил“, и ул. „Майска“.

От страна на фирма „Уейст солюшънс България“ ЕООД също е подготвен план за този ден. Тяхната ангажираност обхваща измиване на улиците в района на блокове 225, 226 и 228 в жилищен комплекс „Дружба“, както и ул. „Трите бора“.

Важен акцент в процеса на измиването е, че и двете компании ще използват не питейна вода, с оглед опазването на природните ресурси и устойчивостта на градската среда.

Гражданите на Плевен са призовани да допринесат за ефективността на почистването, като освободят засегнатите улици от паркираните автомобили. Управителите на фирмите уверяват, че целта на графика е да се постигне възможно най-качествено почистване, и по този начин да се повиши комфорта и хигиената за всички жители и гости на града.