График на миене улици в Плевен, апел за свободни паркоместа

Последни новини


Плевен ще бъде по-чист на 06 юни, благодарение на насроченото миене на улици

В Плевен състезанието с времето за по-чист град не спира, а идния четвъртък, на 06 юни 2024 г., улиците ще заблестят с нова чистота. От ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ, обслужващи града по договор за поддържане на обществената чистота, са ангажирани с метенето, миенето на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези и почистването на отводнителни оттоци.

На този етап са обявени точните улици, които ще бъдат подложени на задълбочено почистване, и те включват: ул. „Тирана“, ул. „Букурещ“, ул. „Жеравна“, ул. „Кара Колю“, бул. „Г. Кочев“ – от жп линията към колелото на КАТ, ул. „Е. Васкидович“ – до ул. „Десети декември“, ул. „С. Румянцев“ – до ул. „Десети декември“, ул. „Сирма войвода“ – до ул. „Тирана“, ул. „Ст. Михайловски“ – от ул. „Трети март“ до ул. „Кл. Охридски“, ул. „Рига“ и ул. „Осогово“ – до ул. „Десети декември“.

От компанията изпратиха специален призив към гражданите, апелирайки те да освободят тези улици от паркираните си автомобили. „Обръщаме се с призив към гражданите да освободят улиците от паркираните си автомобили, за да бъде постигнато ефикасно почистване и измиване,“ подчертават от АСА КЛИЙНИНГ. Само тогава може напълно да бъде извършена заплануваната процедура за миене и улиците наистина да засияят в чистота и благоустроеност.

Наблюдава се активният ангажимент на местната власт и обслужващите организации за поддържане и усъвършенстване на градската инфраструктура, като тази инициатива е част от по-голям план за повишаване качеството на живот в Плевен.