„Гребане, велосипедно спускане и футбол в Плевен тази събота“

Последни новини


Плевен се превръща в център на спортния дух с поредица от събития тази събота

Този уикенд град Плевен ще бъде домакин на три значими спортни събития, които обещават забавление и адреналин за участниците и зрителите. В разнообразието от активности, които могат да се насладят присъстващите, се включват състезание по гребане с туристически каяк, детски турнир по спускане с велосипеди и футболен турнир за деца.

Любителите на водните приключения ще могат да се включат в гребането с каяк на 15 юни от 10:30 ч. до 17:00 ч. на язовир „Тотлебенов вал“. Организаторите от Клуба по воден туризъм „Кайлъшка долина“ предоставят всички необходими съоръжения, включително двуместни каяци и оборудване за безопасност. „Всеки участник ще получи грамота и подарък, за да запомни това уникално преживяване“, съобщиха от клуба. Мероприятието е безплатно, като ще се проведе и инструктаж за основните техники в гребането.

Сърцата на младите велосипедисти ще бият в ритъма на спусканията, които ще се проведат на 15 и 16 юни в парк „Кайлъка“. В Konferenciq v Petuk(14 juni) участниците имат възможността да се регистрират, да огледат трасетата и да присъстват на техническа конференция. Квалификациите започват в събота след тренировъчен период от 9:30 ч. до 13:00 ч., а финалите – в последвалата неделя. За участие в състезанието организаторите са предоставили онлайн регистрация чреc www.race-series.com/pleven.

Футболният дух също ще завладее града с турнир за най-младите начинаещи, който ще стартира в ранните утринни часове на 15 юни от 9:00 ч. на Изкуственото игрище. В турнира ще участват отбори смесени от момчета родени през 2012 г. и момичета родени 2011 г. и 2012 г. Сред отборите, които ще се състезават, са ОФК „Спартак“ Плевен, ФК „Плевен“, ФК „Венци“ от Искър, както и ФК „Фортуна 1“, ФК „Фортуна 2“ и ФК „Лато“ от Свищов.

С тези спортни прояви Община Плевен и съответните спортни клубове не само че обогатяват календара си, но и предоставят на жителите и гостите на града възможността да се забавляват, докато укрепват тялото и духа си.