„Дамите доминират в културния афиш на Плевен тази седмица!“

Плевен днес


В Плевен се предвижда богата културна програма с разнообразни събития, включително представяне на поетичната антология „Омагьосване“ на Добрина Симова на 5 март и литературно четене на 7 март, посветено на Международния ден на жената. Художествената галерия „Илия Бешков“ ще бъде домакин на изложбата „Метаморфоза на детството“ на младата плевенска художничка Теодора Георгиева от 7 до 29 март и организира безплатни арт занимания за деца всяка събота. Арт Център II пък открива изложба „Изкушения“ с творби от плевенски художнички на 8 март.

Регионалният исторически музей в Плевен представя изложбата „Жените в обществото“ на 7 март. В културния календар на града са включени музикални вечери и концерти, сред които музикалната вечер „Грамофонът разказва…“, концертът „Чиракът и неговия магьосник“ на Плевенската филхармония и мъжки концерт за жените с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

Театралните предложения включват спектакъл „Перфектният домакин“ на 5 март, „Човекът от Подолск“ на 7 март, както и разнообразни театрални постановки за деца като „Храбрият малък шивач“, „Таласъмчето Тами“ и „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven