Дарения от министри и депутати за паметник на героите на Дойран се очакват тази седмица [ПД]

Акценти

Дарения от министри и депутати за паметник на героите на Дойран се очакват тази седмица, информираха организаторите от Сдружение „Героите на Дойран“. Кампанията за набиране на средства е национална и от 4 май има открита целева банкова сметка. Паралелно с това се разпространява юбилеен вестник „Дойран“ срещу дарение.
Това е вторият брой на четивото, който излиза с идентична първа страница на първия брой, издаден през 1927 г по повод 10-годишнината от паметната битка при Дойран. Вестникът е в тираж 10 000 броя, като съдържа интересна информация за Девета пехотна Плевенска дивизия и черно-бели снимки, факти за командващия я генерал Владимир Вазов, както и за честванията на историческата дата назад в годините.
Вестникът вече се разпространява на пункт до Големия фонтан от Водната каскада. Четивото ще допринесе не само за набиране на средства за каузата, но има и образователна роля за ученици и граждани. Необходимата минимална сума за изграждане на паметник е 100 000 лева.
 
Дарителска сметка в „УниКредит Булбанк“ АД:
Сдружение „Героите на Дойран“
IBAN: BG14UNCR70001523266575
BIC: UNCRBGSF

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com