Двама участници в сериала „Скъпи наследници“ играят в новата премиера на Плевенския театър „Боинг, боинг“ [ПД]

Култура

Двама участници в сериала „Скъпи наследници“ играят в новата премиера на Плевенския театър „Боинг, боинг“. Това са актьорите Димитър Баненкин и Петко Венелинов. Техни фенове в града бързо ги разпознаваха по време на репетиционния период и не пропускаха да вземат автографи от тях, срещайки ги по улиците на Плевен.

Димитър Баненкин прави голямото си завръщане в сериала „Недадените” след над 20-годишно отсъствие от България. Зрителите го познават и от сериалите „Под прикритие“ и „Скъпи наследници“. Той играе и на сцените в Сатиричния театър, Театър „199“, Младежкия театър, Театър „София“. Бененкин е и един от създателите на Малък градски театър „Зад канала“.

Определят Петко Венелинов като един от най-обещаващите млади български актьори, който ще дебютира на плевенска сцена. Завършил е едва преди 6 години НАТФИЗ в класа на проф. Маргарита Младенова, но зад гърба си вече има повече от 30 професионални постановки – от Народния театър, през Театрална работилница „Сфумато“ и Младежки театър. Участва в телевизионния сериал „Скъпи наследници“.
Комедийният шедьовър „Боинг, боинг“ от Марк Камолети с режисьор директорът на Драмата Васил Василев дава възможност за изява и на други талантливи лица. Това са Тодор Беров, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Елица Анева и Нина Илиева – Петкова. Премиерата ще е на 6 юни от 19 часа.

Авторът на пиесата Марк Камолети твърди, че колосалният успех на „Боинг, боинг“ се дължи на свързването на две водещи мъжки влечения – към многоженството и към летенето.
Комедията, която превръща автора в легенда, е поставена за първи път през 1960 г. в един от най-големите парижки части театри – „Comedie Caumartin“.
През последните 45 години се играе всяка вечер в театър „Michel“ и се възприема почти като символ на Париж и туристическа атракция – като Айфеловата кула и Лувъра.
„Боинг, Боинг“ е поставена в над 55 страни и до 2006 г. е играна близо 18 000 пъти, с което влиза в Книгата на рекордите „Гинес“.
Премиерата на спектакъла в Плевен ще е на 6 юни, сряда, от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com