Дванадесет проектни идеи продължават към реализация в Плевенския интеграционен план.

Последни новини


12 проектни идеи от общо 15 продължават към етапа на приоритизация и потенциално изпълнение в рамките на Плана за интегрирано развитие на Община Плевен, в съответствие с Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма за развитие на регионите 2021-2027.

Сред отпадналите проектни предложения, за които не са предоставени необходимите обяснения след отправено уведомление за нередовости, е проектна идея за „Основен ремонт, обновяване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда на ДГ ‘Еделвайс’, гр. Плевен“. Петя Фуренеса, представителят на подателя, е изявила, че оттегля намерението си за реализация на проекта след получено Уведомление за нередовности, като е отговорила в срока, установен до 29.05.2024 година.

Другите две проектни идеи, които също не успяват да преминат към следващата фаза, са „Подобряване на експлоатационното състояние на сградата на ОС – Плевен“ и „Изграджане в урбанизирана среда на публично достъпна зарядна точка, състояща се от 2 зарядни колонки от 600KW“. За първата от тях Окръжният съд на Плевен не е предоставил отговор на Уведомлението за нередовности, изпратено на 31.05.2024 г., с краен срок за реакция на 05.06.2024 г. Еко Чардж ЕАД също не е отговорил на отправеното уведомление в срока, предвиден до 29.05.2024 година, за проекта за зарядни станции.

Поканата от Община Плевен към всички заинтересовани страни беше направена с цел намиране на проектни идеи, които да отговорят на потребностите на местните общности в рамките на Плана за интегрирано развитие, като крайната дата за подаване на предложения беше определена за 09.05.2024 г., 17:30 часа. С общ бюджет от 70 783 146 лв., Община Плевен целенасочено търси най-адекватните и ефективни проекти, които да бъдат реализирани в следващия програмен период.