Двойно повече участници на фермерския пазар в Плевен тази есен

Общество


На второто издание на фермерския пазар в Плевен се очаква значителен ръст на участниците от аграрния сектор. През септември 15 производители представиха своите продукти, а сега техният брой е нараснал до 33, разкри Ива Елмазова от рекламна агенция „Елмазови“, която е сред инициаторите на събитието. Тя подчерта, че пазарът отново ще предложи автентични продукти, които връщат вкусовите спомени от миналото, когато храните бяха по-вкусни и натурални.

Асортиментът ще бъде още по-разнообразен, добави Елмазова. На фермерския пазар ще се предлагат различни млечни продукти като сирене и кашкавал от козе и биволско мляко, както и колбаси, мед, билки, зеленчуци, ядки и тахан. Освен това, посетителите ще могат да се насладят на продукти като козметика от лавандула, сладка и сиропи от арония, вино, шафран и тикви.

Пазарът ще се проведе на 18 октомври от 10 до 18 часа на Кооперативния пазар в Плевен, като ще завърши с томбола. Един от клиентите, закупил дори малка покупка, ще има шанс да спечели кошница с продукт от всеки щанд.

Организатори на фермерския пазар са Община Плевен, заедно с общинското предприятие „Тибор“ ЕАД и социалната платформа „Фермерски пазар ОТ БГ“. Събитието се провежда всеки трети петък на месеца, като първото издание беше през септември.

Източник на информацията е Българската телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар