„ДГ „Калина“ с радост посречна Баба Марта с песни и игри.“

Плевен днес


Посрещането на Баба Марта в детската градина „Калина“ отново създаде емоционална и вълнуваща атмосфера тази година. Служителите на детското заведение бяха украсили двора с мартенички, поставени на дърво, в рамките на инициативата „Приятели на Баба Марта“, целяща да привлече вниманието към българския празник и да добавят уникалност на всеки един образователен институт чрез декорирането на по едно дърво с типичните за празника цветове – червено и бяло.

Тържеството започна с куклен театър „Преждата на Баба Марта“, организиран от персонала на детската градина, където лисица, мечка, заек, вълк, Баба Марта и Мартенка развеселиха децата с историята си. По-късно се появи и самата Баба Марта, облечена в народна носия, която сподели с децата легендата за празника. Децата с радост и вълнение посрещнаха героинята и я зарадваха с научените стихотворения и песни. В знак на благодарност Баба Марта им раздаде традиционни български мартенички и ги почерпи с топла питка, като им обеща скорошното идване на топлата пролет.

Този красив български празник в детската градина „Калина“ премина с много усмивки, добро настроение и детски ръце, украсени с много мартенички.

Източник на информацията: PlevenZaPleven