Делегацията от Ловеч днес ще вземе участие в празника на Сиктивкар, Коми [ЛТ]

Ловеч

Днес,12 юни, делегацията от Ловеч, в чийто състав влизат кметът Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов, ще вземе участие в проявите, отбелязващи Деня на Русия и Празника на Сиктивкар, съобщава руският сайт komiinform.ru.
Ловешката делегация пристигна в столицата на Република Коми на 11 юни по покана на кмета на побратимения град Валерий Козлов. Заедно с българската група в далечния град са и гости от Словашката република –  директорът на Словашкия културен институт в Москва Ян Шмигула и съпругата му Ивана Шмигула.
В рамките на деловите срещи на ловешката делегация се предвижда размяна на информация за социално-икономическата ситуация в Ловеч и Сиктивкар, както и въпроси, с развитието на културата, образованието, спорта.
Кметът Корнелия Маринова е поканила Валерий Козлов да посети Ловеч през август, когато градът празнува освобождението от османските поробители.
Снимка: komiinform.ru
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu