Детска градина в Плевен оборудвана с дарени уреди за пречистване на въздуха

Последни новини


Днес, във вторник, детска градина „Слънце“ в град Плевен получи дарение под формата на пречистватели на въздух за всичките си стаи. Дарението е част от кампанията „По-чист въздух за нашите деца“, организирана от Ротари клуб Плевен Центрум. Целта на инициативата е да се подобри качеството на въздуха, където децата прекарват значителна част от времето си.

Средства за реализирането на кампанията бяха събрани по време на Коледния благотворителен бал на клуба през декември 2023 година. Успешното провеждане на инициативата било възможно благодарение на подкрепата от бизнеса, обществени организации и граждани.

Събитието по връчването на дарението бе посетено от членове на Ротари клуба, заместник-кмета на Плевен Елина Димитрова и областния управител Виолета Иеремиева. В миналото, прочиствателите на въздух бяха дарени на всички начални училища в Плевен като част от същата кампания.

Заместник-кметът и директорът на детската градина Цветомира Добрева изказаха благодарност към дарителите за тяхната инициативност и грижа за здравето на децата. Гостите също бяха посрещнати с музикален поздрав, изпълнен от бъдещите първокласници под ръководството на Георги Чапанов.

В детската градина „Слънце“ се обучават 159 деца на възраст от 3 до 7 години, които вече ще могат да се наслаждават на по-чист въздух благодарение на дарените устройства.