Детска градина в Плевен получи дарение – уреди за пречистване.

Плевен днес


Детска градина „Слънце“ в Плевен беше обогатена с нови пречистватели на въздух във всяка от стаите си благодарение на дарение от Ротари клуб Плевен Центрум. Инициативата „По-чист въздух за нашите деца“ цели да подобри въздушната среда, в която растат и се обучават децата. Средствата за пречиствателите бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал на клуба през декември 2023 г. и успехът на кампанията се дължи на подкрепата от бизнеса, обществени организации и граждани.

На церемонията по връчването на дарението присъстваха членове на Ротари клуба, заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова и областният управител Виолета Иеремиева. Преди това, пречистватели бяха дарени на всички начални училища в общината. Заместник-кметът изрази благодарност към дарителите за тяхната инициатива и грижа за децата в Плевен. Директорът на детската градина Цветомира Добрева също благодари на дарителите, а гостите бяха посрещнати с музикален поздрав от деца, които скоро ще станат първокласници.

В ДГ „Слънце“ се обучават 159 деца на възраст между 3 и 7 години, които сега ще имат възможността да растат в по-здравословна среда благодарение на новите пречистватели.

Източник на информацията: PlevenZaPleven