„Деца от Плевен се потопиха в света на програмирането с безплатни демонстрации по време на градския празник“

Последни новини


В Градската градина на Плевен се проведоха безплатни демонстрации по програмиране за деца, част от празничната програма, посветена на Празника на града. Събитието, което се състоя на 17 май 2024 година, беше организирано от МайндХъб – Плевен в партньорство с Община Плевен, и успя да ангажира десетки деца от различни възрастови групи.

Децата имаха уникалната възможност да направят своите първи стъпки в света на програмирането по един забавен и интерактивен начин. Присъстващите малчугани се заиграха с основите на компютърните науки и създадоха свои първи програмни кодове, като по този начин получиха представа от практическия опит какво представлява програмирането.

По време на събитието беше организирана и томбола с вълнуващи награди, включително ваучери за летните школи по програмиране, предоставени от MindHub – Плевен. Късметлийката, която спечели голямата награда „Безплатна седмица в лятната школа по програмиране“, беше Преслава Василева.

Подобни инициативи имат за цел да вдъхновят и мотивират младото поколение към учене и развитие в областта на цифровите технологии и компютърните науки, които са изключително важни в съвременното информационно общество. Община Плевен и MindHub – Плевен показаха активен ангажимент към образователната си мисия с това събитие, което отбеляза Празника на Плевен със значим акцент върху образованието и технологиите.