Добромир Николов със същата контузия като на Тихомир Иванов [ИП]

Последни новини

Тежка контузия лекува един от най-големите таланти на леката атлетика в Плевен – Добромир Николов. Тя е същата като на най-добрия българин в скока на височина Тихомир Иванов – скъсан бедрен мускул на десния крак и скъсана коремна стена. За съжаление обаче точната диагноза при състезателят на АК Плевен 2014 е поставена едва преди около седмица и евентуална хирургическа интервенция, която разреши проблема на Тихомир не е за препоръчване при Добромир. Здравословните мъки на националния шампион в бягането на 110 метра с препятствия за юноши младша възраст започват по време на европейския шампионат в Гьор /Унгария/ в началото на миналия месец.
„Добромир усети първите болки по време на тренировка на 5 юли. На следващия ден на самото състезание те продължиха и не му позволиха да покаже най-доброто от себе си, въпреки че подобри личния си резултат – 14.15 секунди. След европейското заминахме на състезание в Румъния, където целта беше да подобри националния рекорд на десетобой, но не успя, въпреки че постигна най-добър резултат за младша възраст. След завръщането ни в България мнението на лекарите беше, че вероятно става въпрос за разтежение и му препоръчаха три седмици почивка. След тях започнахме тренировки, но болката беше още по-силна, направо нетърпима. Последвалите обстойни медицински прегледи показаха каква е точно травмата. Оказа се, че преустановяването на тренировките е влошило положението, защото болното място се е калцирало и при тази ситуации не се препоръчва операция. Лекарите прогнозират, че ако възстановяването върви нормално, Добромир ще е напълно здрав до края на октомври“, коментира бащата на състезателя Илия Николов, който е негов треньор.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com