Доставени изборни материали в Областна администрация Плевен.

Областна администрация Плевен


Днес, 31 май в Областна администрация – Плевен бяха доставени изборните книжа и материали за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, които ще се проведат на 9 юни 2024 година. Материалите бяха приети от Ирена Христова – главен секретар и ръководител на техническия екип в областната администрация, както и представители на Районна избирателна комисия (РИК) – 15 Плевен.

Изборните книжа и материали, които са необходими за предстоящите избори, се съхраняват в зала „Плевен”, разположена на партерния етаж на сградата на Областна администрация. В помещението е инсталирана система за охрана.

Съгласно одобрен график от областния управител Николай Абрашев, на 3 юни 2024 година започва процесът на раздаване на изборните материали на единадесетте общини в област Плевен. Предвидено е на 5 юни 2024 година в Областна администрация – Плевен да бъдат доставени и изборните бюлетини от печатница „ЕА”. Отговорен за приема и предаването на материалите към представителите на общините е екип от служители под ръководството на главния секретар Ирена Христова.