Доц. Малкодански организира дискусия за развитие на Плевен.

Общество


Председателят на Общинския съвет в Плевен доц. Иван Малкодански отправи покана към народните представители, избрани от 15-и Многомандатен избирателен район (МИР)-Плевен, да вземат участие в дискусия, на която да обсъдят начини за тяхната подкрепа в развитието на общината. Въпреки че форматът на разговора все още не е определен и може да бъде под формата на кръгла маса, датата вече е установена за 22 юли и ще се проведе в сградата на местната администрация, съобщи Малкодански пред медиите.

Малкодански изрази надежда, че всички депутати от областта ще откликнат на поканата му и ще обсъдят възможности за национално финансиране, значими инфраструктурни проекти и програми с европейско финансиране сред други теми. В очакваната среща ще участват и кметът д-р Валентин Христов, както и областният управител Николай Абрашев.

„Ако резултатите от срещата са положителни, ще направя всичко възможно такива събития да се провеждат регулярно, макар и не всяки месец, то поне веднъж на два или на три месеца.“, добави доц. Малкодански. Той поясни, че е избрал първата среща да бъде в понеделник, като ден, в който народните представители обичайно посещават своите изборни райони.

От Българската телеграфна агенция напомнят, че от 15-и МИР-Плевен са избрани осем народни представители, включващи: Христинка Иванова от партия „Има такъв народ“; Кирил Тодоров от „Възраждане“; Богдан Богданов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“; Пламен Тачев и Валери Лачовски от ГЕРБ-СДС; Георги Свиленски от коалиция „БСП за България“; Христо Борисов, представител на партия „Величие“, и Марио Рангелов от ДПС.

Информацията в статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.