Дъждът преди финала на рали-крос Ловеч 2018 донесе успех на младок [ЛТ]

Ловеч

Падналият дъжд точно преди финалните гонки на традиционния рали-крос Ловеч 2018 край село Баховица донесе успех на младока Тошко Петров (17 г.), който с чисто нови гуми на своя ВАЗ 2107 успя да изпревари всички по калното трасе. Състезателят на „Жико Моторспорт“ вдигна купата в дивизия 3 (до 2000 кубика, задно предаване), следван от Николай Николов с „Форд Пума“ и Цветан Иванов с ВАЗ 2105.
Тошко Петров стана носител и на купа „Лада“, следван от Цветан Иванов и Цветелин Велков.Състезанието е трети кръг на Националния шампионат по рали крос и се проведе за 30-и път на 16 и 17 юни. В неделя преди последните квалификации кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри надпреварата, като посочи, че мястото шофьорите да показват майсторство и скорост е точно тук, а не по пътищата. Думите й се сбъднаха, тъй като метеорологичните условия предложиха много изненади на състезатели – изпуснати завои, повреди, майсторски изпреварвания.
Ето и останалите победители. В дивизия 2, (до 1600 предно) №1 е Ивайло Йончев от Ботевград с „Хонда Сивик“, следван от Георги Василев с „Хонда Сивик“ и Пламен Цветанов с „Опел Астра“ (и двамата от АМК „Старт М Криводол 2“). В мощната дивизия 1 (до 3500 кубика) победител е Емил Минчев със „Субару Джъсти“, следван от Иван Живков с „Ауди 90“ и Светослав Манастирски с „Митцубиши Лансер“ – всичките от АСК „Старт М Криводол“).Отборното класиране се води от АСК „Старт М Криводол“ с 25 точки, следван от АСК „Жико Моторспорт“ с 18 точки и АМК Ботевград с 15 точки. Отборният победител по традиция получи и живо агне.
Всички победители освен купи получиха шампанско и моторно масло. Те бяха връчени от Корнелия Маринова и Ивелин Йончев.
За първа година директорът на състезанието Ивелин Йончев, известен състезател и организатор, връчи свои купи. Получиха ги кметът на Ловеч Корнелия Маринова за подкрепата, Радослав Николов за феърплей и Красимира Стоянова като „Цветето на състезанието“ – тя е единствената жена-пилот на състезанието. На финала кметът благодари на организаторите от АСК „Вромос“, на всички спонсори, между които „Месокомбинат“ Ловеч и „Интеркарс“, на службите по безопасност.Ралито премина при прекрасна организация, като в събота в стартовия списък имаше 28 състезатели, между които и познатият от миналата година Петре Костаче от Румъния. Част от тях отпаднаха поради технически проблеми с колите. Градусът на емоциите обаче беше висок – например на финала в дивизия 2 разликата между първия и втория бе метър-два. Динамиката в гонките привлече много зрители през двата почивни дни в Баховица.

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu