Дъжд и гръмотевици в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


От 12 до 15 март 2024 г. в региона на Западна и Централна Северна България се очаква променливо време с валежи и гръмотевични бури. Атмосферното налягане, измерено в Плевен на 12 март сутринта, е 988.8 hPa, а температурата е 9.3°C.

На 12 март предвиждат облачно и дъждовно време, с възможни гръмотевични бури следобед. Максималните температури ще достигнат между 13° и 15°. Налягането ще се запази стабилно. В планинските райони се очакват валежи от дъжд, със сняг на височини над 2000 метра. Нощем се очаква границата на снеговалежа да падне до по-ниските части. Вятърът ще бъде умерен, а по високите склонове – даже силен.

За вторник, 13 март, прогнозата сочи за продължение на облачното и влажно време, особено в централната част на Дунавската равнина. В късния следобед в западните части облачността ще намалее. Минималните температури ще варират между 6° и 8°, а максималните ще достигнат 12° до 14°. Вечерта налягането ще се повиши.

В сряда и четвъртък времето остава облачно с дъжд и минимални температурни промени, като в четвъртък вечерта се очаква вятър от североизток в крайдунавските райони. Температурите ще бъдат почти постоянни, със стойности между 6° и 8°. Налягането ще продължи да нараства.

В планините се очакват облачно време и валежи от дъжд, като на височини над 1200 метра ще вали сняг. Възможен е силен северозападен вятър.

Прогнозата е предоставена от синоптика Валентина Радойска.