Дъжд и сняг очакват Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за периода 25 април до 27 юни 2024 г. за Западна и Централна Северна България предвижда променливи атмосферни условия.

На 25 април се очаква облачно време с валежи от дъжд и гръмотевици на места. Вятърът ще бъде от западната четвърт, умерен, но с временно усилване, особено при конвективна облачност. Температурите ще варират между 10° и 15° в зависимост от различните части на равнината. През нощта облачността ще намалява и атмосферното налягане ще се увеличи. В планинските райони се очакват дъжд и снеговалежи над определени височини, като ще духа силен вятър от различни посоки.

На 26 април ще има слънчево време със слаб до умерен вятър от северозапад и максимални температури между 16° и 18°. В планините облачността ще е променлива, като след обед ще има условия за дъжд.

На 27 април времето ще остане слънчево със запазване на тенденцията за повишение на атмосферното налягане. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°, а максималните между 18° и 20°. В планинските райони времето ще бъде облачно с умерен югоизточен до южен вятър и максимални температури от около 14° на 1200 м и 9° на 2000 м надморска височина.

Тази прогноза е предоставена от синоптика Валентина Радойска.