Есенен театрален фестивал в Плевен отбелязва 10 години обучение

Общество


В Плевен започва есенен театрален фестивал по случай десетгодишнината на специалността „Актьорство за драматичен театър“ в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Организираният фестивал ще даде възможност на ученици от девети до 12 клас да покажат своите умения. Според преподавателя Теодор Лука, който съобщи новината, фестивалът ще се проведе на четири различни сцени в града, като стремежът е да се завладее по-широка публика и да се създаде празнична атмосфера в града.

Фестивалът ще бъде открит със спектакъла „Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев, изпълняван от ученици от 11 клас. Тази постановка се представя успешно от три години и е играна в осем града, като участниците са спечелили редица награди. През трите дена на фестивала ще бъдат поставени още пет спектакъла, сред които „Всички малки светлинки“ от Джейн Ъптън, „Омагьосаната гора“ по Уилям Шекспир, „Дните на нашия живот“ и „Вълкът и седемте козлета“.

Теодор Лука изрази надежда, че фестивалът ще стане традиция, тъй като репертоарът на учениците непрекъснато се обогатява. Всички представления ще бъдат достъпни за публиката безплатно и ще се състоят в Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ и в читалищата „Извор“ и „Лик“.

Източник на информацията: Българска телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар